Cum să treci cu bine peste izolare. 4 sfaturi de la femei trecute de 90 de ani

Data actualizării: Data publicării:
bunici captura bbc
Sursa: Captura BBC

Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile la coronavirus, dar în momentele dificile vin adesea cu cele mai bune sfaturi și cuvinte de încurajare. BBC a vorbit cu persoane cu vârstă peste 90 de ani din întreaga lume pentru a vedea care sunt sfaturile lor pentru a ne păstra optimismul și pentru a trece cu bine peste această perioadă de izolare.

Joan Adnitt, cunoscută ca „Granny”, 91 de ani, din Scoția, Anna, sau „Nonna”, 92 de ani, din Italia, Moe Moe, 94 de ani, Canada, Nana Peg, 102 ani, Marea Britanie și Granny Bridie, 92 de ani, din Irlanda vin cu patru sfaturi pe care le consideră importante, în condițiile în care întreaga lume este în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

1. Găsește-ți ceva de făcut

E greu să îți păstrezi optimismul în astfel de perioade, așa că bunicile ne spun să ne menținem ocupați. Nonna croșetează și tricotează, Nana Peg le scrie prietenilor sau vorbește cu ei la telefon, Granny se uită la filme și citește ziarul. Granny Bridie face exerciții fizice.

2. Păstrează legătura cu cei dragi

„Oamenii sunt importanți. Oamenii au fost întotdeauna cel mai important lucru din viața mea”, spune Joan Adnitt.

Bunicile spun că e important să păstrezi legătura cu famila, fie că o faci prin telefon, prin Skype sau prin orice altă aplicație.

3. Sprijină-i pe cei din prima linie

Femeile spun că trebuie sprijiniți medicii, infirmierii și asistenții medicali care își riscă viața luptând contra coronavirusului.

„Își riscă viața și fac asta pentru noi, suntem norocoși”, spune Granny.

4. Fă ce ți se spune

„Rămâi în siguranță, fă ceea ce spun autoritățile și stai acasă”, spune Nana Peg.

„Sunt lucruri de bun simț”, spune Granny.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri