Cum schimbă criza coronavirusului atitudinile asupra muncii. Compania gigant care a anunțat că va permite munca de acasă permanent

Data publicării:
Bărbat la birou cu cămașă și pantaloni de pijamale
Foto: Getty Images

Twitter le va permite angajaților săi să lucreze de acasă „mereu”, a declarat CEO-ul companiei, Jack Dorsey, marți, relatează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al companiei a confirmat decizia, precizând că „Twitter a fost printre primele companii care au adoptat modelul de work-from-home ca urmare a crizei coronavirusului.

„Am răspuns rapid crizei și le-am permis angajaților noștri să lucreze de acasă, având în vedere angajamentul nostru față de descentralizare și sprijinirea unei forțe de muncă cu capacitatea de a lucra de oriunde. În ultimele luni am doviedit că acest mod de lucru poate funcționa. Dacă angajații noștri se află într-un rol care le permite munca de acasă și vor să facă asta mereu, vom face acest lucru să se întâmple”, au comunicat reprezentanții rețelei sociale.

Twitter și-a încurajat angajații să lucreze de acasă începând cu data de 2 martie și i-a mandatat să facă acest lucru începând cu 11 martie. Angajații care preferă să lucreze de la distanță pot face acest lucru pe o perioadă pe termen nelimitat. Cei care vor să se întoarcă la birouri vor trebui să aștepte cel puțin până în septembrie.

„Nici deschiderea birourilor nu va fi instantă, iar întoarcerea la lucru nu va însemna că vom reveni la cum erau lucrurile înainte. Va fi o deschideră atentă, vigilentă și graduală”, au concluzionat reprezentanții Twitter.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri