Cum se face cvorum cu poliția, în SUA: În calitatea pe care o am, am trimis Poliția după senatori

Data publicării:
Kate Brown, guvernator Oregon
Foto: Guliver/ Getty Images

Kate Brown, guvernatorul statului Oregon, a autorizat poliția să-i localizeze pe senatorii republicani din legislativul statului și să-i aducă înapoi Capitoliul, după ce unii au părăsit clădirea pentru a bloca procedurile de vot, relatează CNN.

După mai mult de opt ore de negocieri fără rezultat care s-au întins miercuri până târziu, senatorii republicani din Oregon au lipsit de la sesiunea de joi, când se dezbătea un proiect de lege în privința căruia există dezacorduri.

Toți cei 11 senatori republicani au absentat joi de la procedurile de scrutin, lăsând legislativul fără cvorum, a declarat Kate Kondayen, purtătoarea de cuvânt a lui Brown. Câțiva senatori au părăsit statul, potrivit unei declarații oficiale a republicanilor din Oregon, iar soția unuia dintre ei a afirmat că aceștia se află în Idaho, într-o locație necunoscută. „Toți au plecat și sunt în Idaho. Nu am cum să îl contactez (pe soțul meu - n.n.)", a declarat Peggie Boquist, soția senatorul republican de Oregon Brian Boquist.

Brian Boquist a avut cunoștință de avertismentul inițial adresat parlamentarilor de către Brown și a declarat pentru postul de televiziune KGW: „Trimiteți cavalerii și veniți înarmați! Nu voi fi prizonier politic în statul Oregon.”

Poliția de Stat din Oregon a precizat într-o declarație transmisă joi CNN că respectă „directiva legală" dată de guvernator și „își va folosi mijloacele specifice pentru a avea o comunicare politicoasă" cu senatorii absenți.

„Avem mai multe instrumente la dispoziție, dar răbdarea și comunicarea sunt și întotdeauna primele opțiuni", a precizat poliția.

Joi, camera Senatului din Oregon a rămas cu scaunele goale. Absența senatorilor a determinat-o pe Brown să autorizeze o cerere a democraților de a-i „aduce înapoi pe colegii lor, pentru a-și putea duce la bun final munca pentru binele statului”.

„În calitatea pe care o am, autorizez Poliția Statului să îndeplinească cererea democraților din Senat", a afirmat într-o declarație biroul lui Brown. „Este inacceptabil ca republicanii să întoarcă spatele alegătorilor, cei care i-au desemnat să îi reprezinte în această clădire. Trebuie să se întoarcă și să își facă treaba pentru care au fost aleși”.

Reprezentanții republicanilor au precizat într-o declarație că „au luat decizia de a părăsi ședința în semn de protest” față de proiectul legislativ care se referă la vânzarea cotelor de combustibil și la emisiile de gaze cu efect de seră.

Herman Baertschiger Jr., șeful grupului senatorilor republicani, a declarat: „Am suportat amenințări cu arestarea, amenda.... Nu vom mai sta să fim agresați de partidul majoritar”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri