Video Cum se simte acum ursul polar înfometat, care a mers 1.500 Km, până în primul oraș. Au fost publicate primele imagini

Data actualizării: Data publicării:
urs polar
Foto: Captură YouTube/ Siberian Times

Ursul polar aproape mort de foame filmat la mijlocul lunii iunie pe străzile unui oraș din Siberia și-a revenit spectaculos. În curând va atinge greutatea normală pentru un urs de vârsta lui, iar cei care îi poartă de grijă spun că este în afara oricărui pericol.

Ursul polar extrem de slab a apărut la mijlocul lunii iunie pe străzile din orașul siberian Norilsk, după ce s-a îndepărtat cu 1.500 de kilometri de coasta Oceanului Arctic, habitatul său natural, în căutarea hranei. După ce au supravegheat ursul câteva zile, autoritățile au ajuns la concluzia că este prea slăbit și bolnav și nu ar mai supraviețui în sălbăticie, chiar dacă ar primi hrană. Prin urmare, l-au dus la un parc zoologic din Krasnoyarsk, iar acum se simte mult mai bine, potrivit The Siberian Times.

Polar bear in new aviary
FOTO: Zoo Royev Ruchei

Veterinarii au constatat că ursul era, de fapt, o ursoaică, cu vârsta cuprinsă între un an și jumătate și doi ani. Avea sub 100 de kilograme, adică mai puțin cu 60 de kilograme decât greutatea normală a unui urs polar de doi ani.

Acum, la patru luni după ce a ajuns la zoo, specialiștii spun că este în afara oricărui pericol. „În prima perioadă, veterinarii s-au luptat la propriu pentru viața ursoaicei. A urmat un regim special și tratament. Greutatea ei este verificată în fiecare zi și acum are 150 de kilograme, aproape de cea normală”, se precizează într-un comunicat al Zoo Royev Ruchei. Parcul zoologic a făcut publice și mai multe fotografii cu ursoaica Martha.

FOTO: Zoo Royev Ruchei

Ursoaica a fost botezată Martha, în urma unui chestionar online.

Are propria piscină și un teren de joacă uriaș, iar după ce va mai câștiga în greutatea încă 30-40 de kilograme se va lua o decizie în legătură cu viitorul ei. Deocamdată, însă, Martha este prea fragilă ca să poată fi lăsată în libertate.

 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri