Cum și-a dat demisia un președinte acuzat de corupție

Data publicării:
President Trump Meets with Peruvian President Pedro Pablo Kuczynski
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski, ales în funcție în urmă cu nici doi ani, şi-a dat demisia, după ce aliaţii săi au fost prinşi în timp ce încercau să cumpere voturi în Parlament ca să-l salveze pe şeful statului de suspendare.

President Trump Meets with Peruvian President Pedro Pablo Kuczynski
Foto: Guliver/Getty Images

Votul urma să aibă loc joi şi erau semne că liderul de la Lima urma să scape de suspendare. Dar asta a fost înainte ca opoziţia să dea publicităţii filmări secrete cu un oficial care promitea contracte bănoase cu statul unui parlamentar, dacă ar fi votat împotriva demiterii preşedintelui. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

Parlamentul peruan a încercat să-l demită pe şeful statului şi la finalul anului trecut, din cauza implicării sale într-un scandal uriaş de corupţie. Dar a scăpat după ce o parte a opoziţiei, condusă de fiul fostui preşedinte Alberto Fujimori, condamnat la 25 de ani de închisoare, s-a opus.

La doar trei zile după vot, preşedintele peruan l-a graţiat pe predecesorul său, ceea ce a ridicat posibilitatea unei înţelegeri secrete. Decizia a stârnit proteste violente.

Citiți și: VIDEO | Preşedintele care şi-a scos miniştrii la o sesiune de fitness

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri