Cum tratează americanii gazonul uscat

Data publicării:
iarba vopsita

Pentru al treilea an consecutiv, California e lovită de secetă. Cum apa trebuie bine drămuită, aspersoarele nu mai udă peluzele. Inventivi, americanii au găsit o soluţie pentru ca peisajul să nu fie stricat - au vopsit iarba!

Nici nu-ţi dai seama că este vopsit. Iarba arată natural, exact ca iarba”, a declarat Michael Gutierrez, proprietarul unei firme de vopsit gazoane.

Firmele care vând vopsea pentru iarbă dau asigurări că nu e toxică pentru oameni. „Este biodegradabilă, este sigură pentru animale, copii, nu se duce dacă plouă şi nu dăunează mediului”, spune Gutierrez.

„Vopsirea gazonului va reduce folosirea aspersoarelor la un minut timp de trei ori pe săptămână, ceea ce este mult mai puţin decât ce foloseam. Din punct de vedere estetic va arăta minunat”, a declarat Jeff Jones, proprietarul unui club sportiv din California.

„Îmi place foarte mult. Nu am văzut iarba aşa verde până să o vopsesc. Atunci era uscată, acum este verde”, a constatat, încântată, o localncă.

„Este minunat. Arată ca într-o poză cu iarba verde, verde”, afirmă un alt localnic.

Autorităţile din California vor introduce, de luna viitoare, noi măsuri pentru economisirea apei. Stropirea străzilor va fi interzisă, iar cei care vor uda grădinile atât de mult încât apa se va scurge pe alei riscă amenzi usturătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri