Cutremur cu magnitudinea 7 în Indonezia

Data publicării:
Indonesia Under Heavy Rainfall, Prompting Evacuations
Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 594 de kilometri sub fundul mării, la 96 de kilometri distanţă de oraşul costier Tuban. Foto: Profimedia Images

Un seism cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în largul coastelor nord-estice ale insulei indoneziene Java, cea mai populată din această ţară, transmite EFE. Autorităţile nu au raportat pagube sau victime imediate, potrivit Agerpres.

Cutremurul s-a produs la ora locală 16:55 (9:55 GMT), potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 594 de kilometri sub fundul mării, la 96 de kilometri distanţă de oraşul costier Tuban, cu peste 90.000 de locuitori.

Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG), care a estimat magnitudinea la 6,6 şi o adâncime de 632 de kilometri, a exclus producerea unui potenţial tsunami.

La rândul său, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), citat de Reuters, a indicat o magnitudine de 6,6 şi o adâncime de 592 de kilometri.

Indonezia este situată pe aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o activitate seismică şi vulcanică intensă, unde se înregistrează aproximativ 7.000 de cutremure anual, majoritatea de intensitate moderată.

În luna noiembrie a anului trecut, peste 330 de persoane au murit şi alte aproximativ o mie au fost rănite în insula Java în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6, produs la doar 10 kilometri adâncime, care a zguduit mai multe oraşe din regiunea vestică a insulei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri