Cutremur cu magnitudinea de 5,1 la Tokyo. Nu s-au înregistrat victime

Data publicării:
seismograf2 mfax-5

Seismul a avut loc la ora locală 10.03 (03.03, ora României), la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul a fost localizat pe coasta de est a prefecturii Ibaraki, pe malul Oceanului Pacific, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri sud-vest de centrala avariată Fukushima Daiichi.

TEPCO, compania care administrează centrala nucleară de la Fukushima, devastată de tsunami în martie 2011, a asigurat că acest cutremur nu a dus la apariţia unor disfuncţionalităţi în activitatea centralei.

Cutremurul a fost resimţit, de asemenea, în nord-estul insulei Honshu.

Agenţia de meteorologie japoneză nu a declanşat nicio alertă de tsunami, iar principalele instituţii de presă locale nu au constatat daune materiale semnificative.

Japonia este în continuare traumatizată de cutremurul cu magnitudinea 9 care s-a produs în largul coastelor sale de nord-est la 11 martie 2011 şi care a declanşat un tsunami de 10 şi, pe alocuri, de 20 de metri înălţime, provocând moartea a 18.000 de persoane.

Japonia este situată la joncţiunea a patru plăci tectonice şi înregistrează în fiecare an peste 20 la sută dintre cutemurele cele mai puternice produse în lume.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri