Cutremur cu magnitudinea de 6,6 pe scara Richter în China. Cel puţin 150 de oameni au murit

Data publicării:
cutremur

Peste 150 de oameni au murit şi aproximativ au fost răniţi într-un cutremur produs în centrul Chinei, în regiunea Sichuan. Este cel mai recent bilanţ, anunţat de autorităţile de la Biejing. Seismul, cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter, a fost urmat de numeroase replici.

ACTUALIZARE ora 13:00. Peste două mii de soldaţi au fost trimişi în regiune pentru a lua parte la operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor şi pentru a-i ajuta pe sinistraţi. În 2008, regiunea Siouan a fost zguduită de un cutremur devastator, cu magnitudinea 8 pe scara Richer, care s-a soldat cu peste 70 de mii de morţi şi pagube materiale uriaşe.

ACTUALIZARE ora 12:00 . Numărul persoanelor decedate a crescut la peste 50.

ACTUALIZARE ora 7:27 Numărul victimelor este estimat la 72 de morţi şi 400 de răniţi, potrivit BBC, care citează surse chineze.

ACTUALIZARE ora 7:00 Primele estimări vorbesc de cel puţin 32 de morţi şi 400 de răniţi, scrie BBC.

Institutul American de Geofizică (USGS) informează că magnitudinea cutremurului, care s-a produs în jurul orei 8:00 dimineaţa - ora locală (3, ora României), a fost de 6,6 pe scara Richterla o adâncime de 12,3 kilometri. Potrivit instituţiei de profil chineze citate de BBC, primele informaţii vorbeau despre sute de persoane ucise sau rănite.

Iniţial, erau confirmate zece decese, însă agenţia oficială de stat Xinhua informează pe site-ul său că sunt cinci victime.

Cutremure puternice zguduie deseori regiunea. În mai 2008, un seism cu magnitudinea de 8 pe scara Richter a provocat moartea a aproape 90.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri