Cutremur cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter în Indonezia. Seismul a fost „puternic şi a durat mult timp”

Data actualizării: Data publicării:
cutremur indonezia
Foto: Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc în estul Indoneziei, a anunţat vineri Institutul american de geofizică USGS, iar seismul a declanşat o alertă de tsunami, provocând panică în rândul locuitorilor, relatează AFP, citată de news.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autorităţile indoneziene, care se temeau de un tsunami după cutremurul de magnitudinea de 6,8 înregistrat vineri în largul Insulei Sulawesi, le-au recomandat iniţial locuitorilor să evacueze zona de coastă, au ridicat ulterior această alertă de tsunami, relatează Reuters.

Indonezia a fost îndoliată anul trecut de două tsunami-uri, dintre care unul s-a soldat cu peste 3.000 de morţi la Palau, pe Insula Sulawesi.

Epicentul seismului de vineri, care a avut loc la 43 de kilometri adâncime, a fost fost localizat la aproximativ 280 de kilometri sud de provincia Gorontalo, în nordul Insulei, potrivit USGS.

Cutremurul a fost „puternic şi a durat mult timp”, a declarat Gina Saerang, o locuitoare a Manado, capitala Sulawesi de Nord, situat la câteva sute de kilometri de epicentru.

 

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri