Cutremur puternic în Venezuela

Data publicării:
cutremur venezuela
Foto: USGS

Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi după-amiază (ora locală) în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters, citată de Agerpres.

cutremur venezuela
Foto: USGS

US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA) a precizat că mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre. Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe valuri de tip tsunami, dar mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului.

Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime.

Seismul s-a produs la ora locală 17:31. Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Santa Lucia.

Citiți și: 

Brazilia trimite armata la graniţa cu Venezuela, unde au avut loc ciocniri între localnici și migranți

Inflație de 1.000.000% în Venezuela

Venezuela taie cinci zerouri din monedă. Oamenii stau la coadă, la granițe: „Țara noastră a eşuat”

Țara care a anunţat mărirea salariului minim de 34 de ori

„Sunt mai răi decât ISIS”. Li se spune „Sindicatos”, bandele care terorizează granițele de est ale Venezuelei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri