Zeci de morți, după un cutremur puternic, urmat de alertă de tsunami în Indonezia

Data actualizării: Data publicării:
indonezia cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 s-a produs duminică în Indonezia. Potrivit Institutului american de Geofizică, seismul s-a produs în largul insulei Lombok, la o adâncime relativ mică, de numai 31 de kilometri.

ACTUALIZARE. Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului care s-a produs duminică în insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un alt cutremur care a avut loc tot pe această insulă turistică, situată la est de Bali, a provocat 17 victime, transmite AFP, care citează un nou bilanţ al autorităţilor, potrivit Agerpres.

Seismul, care a avariat mii de clădiri, conform unui purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a dezastrelor, a fost resimţit şi în insula vecină Bali, o destinație preferată de mulți turiști occidentali.

Cutremurul a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4.

Autorităţile au lansat imediat după mişcarea telurică o alertă de tsunami care a fost apoi anulată.


Inițial, magnitudinea cutremurului a fost estimată de USGS la 7, iar adâncimea la 10 km.

Seismul, care s-a produs în jurul orei locale 19:00, a provocat prăbuşirea faţadelor mai multor clădiri, dar deocamadată nu se ştie nimic despre eventuale victime.

Autorităţile indoneziene au emis și o alertă de tsunami.

Săptămâna trecută, un alt cutremur a provocat moartea a 17 oameni, pe aceeaşi insulă.

Cel mai distrugător seism din istoria Indoneziei a fost cel din 2004, cu magnitudinea de 9,1, care a produs un tsunami ce a ucis peste 130 de mii de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri