Sari la conținut

D.Rogozin: Occidentul nu a fost pregătit pentru a face față amenințării „din suburbii” pe care a generat-o

Foto: Facebook

„Are loc un fel de relaxare a Occidentului în fața amenințărilor. Lor (n.red.: occidentalilor) li se pare că sunt departe, că nenorocirile nu-i vor viza. Astfel că acum ei sunt șocați de ceea ce au generat chiar ei. Au lăsat să intre (n.red.:pe teritoriul UE) oameni din alte țări, însă nu au făcut nimic să-i adapteze, să-i facă să le accepte cultura ca pe a lor. Ei pur și simplu s-au separat de aceste suburbii, unde le era frică până și să intre, iar acum, când amenințarea a venit dinspre aceste cartiere, s-au dovedit total nepregătiți pentru a-i face față”, a spus Rogozin.

Acesta s-a declarat mirat de „lipsa de viziune a oamenilor care iau decizii la Bruxelles”. „Dacă aceste decizii ar fi vizat doar relațiile cu Rusia ar fi fost una, însă acum ei iau decizii cu privire la propria lor securitate, la propriul lor viitor. Nu pot înțelege ce se întâmplă la Bruxelles”, a spus oficialul rus.

Potrivit lui Rogozin, atunci când el a fost numit la Bruxelles (în perioada 2008-2011 Dmitri Rogozin fost reprezentant permanent al Rusiei la NATO), i s-a povestit că „acolo erau atacate mereu femei ce lucrau în cadrul misiunilor diplomatice”.

Rogozin a subliniat experiența politicii ruse la adresa imigranților. „Noi avem milioane de imigranți, nu sute, ca în Occident. Noi îi primim pe acești oameni, însă încercăm cumva să-i asimilăm”, a subliniat vicepremierul rus.

Pe aceeași temă