Discuţie Cioloș-Trudeau: "Există perspective bune pentru ca vizele pentru Canada să fie ridicate"

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos si justin trudeau_gov.ro 1

România contribuie pe toate fronturile la rezolvarea crizei imigranţilor, a declarat azi-noapte premierul Dacian Cioloş la summitul de la New York, consacrat refugiaţilor.

Înainte, Dacian Cioloş a avut şi mai multe întâlniri bilaterale. Premierul a discutat, minute bune, cu omologul său din Canada, Justin Trudeau, în cursul unei întrevederi, care nu era programată.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, cei doi au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetățenii români. Cei doi premieri „au constat că există perspective bune pentru ca vizele să fie ridicate într-un viitor cât mai apropiat”.

De asemenea, au adăugat sursele citate, Cioloș și Trudeau au discutat despre contribuția Canadei la operaționalizarea deciziilor luate la summitul NATO de la Varșovia privind întărirea flancului estic al Alianței, cu precădere la Marea Neagră.

Tot la New York, Dacian Cioloş a avut discuţii şi cu preşedinţii Egiptului şi Finlandei, dar şi cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

România a acordat ajutor umanitar bilateral statelor afectate: Turcia, Iordania, Liban, Irak și Afganistan. În strânsă cooperare cu agențiile umanitare internaționale, România oferă refugiaților șansa unei vieți noi, oferindu-le adăpost temporar în Centrul de Tranzit de Urgență situat la Timișoara. De la înființarea sa în 2008, această facilitate a oferit asistență pentru mai mult de 2.000 de refugiați”, a declarat Dacian Cioloş, premierul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri