Danemarca a blocat temporar tranzitul refugiaţilor

Data publicării:
refugiati germania GettyImages-487212298

Sute de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Africa au petrecut o noapte în gara din oraşul german Flensburg, ultima înaintea intrării în Danemarca, după ce autorităţile daneze au blocat traficul feroviar. O parte dintre imigranţi au fost duşi în adăposturi, dar nu a fost loc pentru toată lumea, astfel încât mulţi au dormit pe jos.

„Sunt din Siria, vreau să merg în Finlanda. Acum am ajuns în Germania. Guvernul de aici e foarte bun, oamenii sunt foarte buni, ne-au ajutat foarte mult, dar eu vreau să merg în Finlanda. Mi-am lăsat familia la frontiera dintre Siria şi Turcia, iar situaţia de acolo este periculoasă”, spune un refugiat.

Oficialii germani au încercat să îi ajute pe refugiaţi şi să le faciliteze călătoria spre Suedia, fără să mai fie nevoiţi să traverseze Danemarca.

„Avem aproximativ 200 de refugiaţi în gara din Flensburg. Ei vor fi transportaţi la Kiel, de unde vor lua un feribot spre Suedia”, a spus Marie Lorenzen, reprezentant al Poliţiei din Flensburg.

În prima gară din Danemarca, după frontiera cu Germania, refugiaţii au refuzat să coboare din trenuri pentru a fi înregistraţi. Oamenii se tem că vor fi obligaţi să ceară azil în acest stat, iar ei vor să ajungă în Suedia. Mai mulţi danezi s-au mobilizat şi au cerut autorităţilor să-i lase pe refugiaţi să plece. Au fost şi localnici care s-au oferit să-i transporte cu maşinile până în Suedia.

„Sunt fericit. Toţi sunt foarte fericiţi pentru că plecăm din această ţară. Nu vrem să stăm aici”, spune un refugiat.

Autorităţile de la Copenhaga au publicat mesaje în mai multe ziare din Liban pentru a-i informa pe posibilii refugiaţi cu privire la măsurile luate de guvern pentru a descuraja cererile de azil. Cu toate acestea, ministerul imigraţiei din Danemarca a anunţat că se aşteaptă la 20.000 de cereri de azil anul acesta, după ce anul trecut au fost doar 14.000 de solicitări. Potrivit datelor oficiale, în ultima săptămână, în Danemarca au ajuns aproximativ 3.000 de refugiaţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri