Danemarca a trimis Chinei informaţii despre starea de sănătate a populaţiei sale

Data publicării:
2cds

Două CD-uri necriptate care conţineau informaţii medicale sensibile au fost trimise, anul trecut, de Institutul Serum, care aparţine Ministerului Sănătăţii, către Institutul de Statistică. Erau puse într-un plic şi au ajuns la Biroul de acordare a vizelor al Chinei din Copenhaga.

Oficialul care a recunoscut eroarea nu a precizat dacă plicul a fost trimis la o adresă greşită sau dacă a fost „deturnat” de Poştă sau de firma de curierat care trebuia să-l ducă la destinaţie.

Distanţa dintre locul în care trebuia să ajungă datele - Institutul de Statistică - şi cel în care au ajuns Biroul chinez pentru vize este de câteva sute de metri. În cele din urmă, plicul în care se aflau cele două CD-uri s-a întors în posesia statului danez, adus de un angajat al instituţiei care aparţine statului chinez. Dar fusese desfăcut.

În plic se aflau dosarele cu informaţii medicale din perioada 2010 - 2012 despre aproximativ 5,3 milioane de cetăţeni danezi, scrie Reuters pe site-ul său. Danemrca are o populaţie de aproximativ 5,7 milioane de oameni, exceptând Groenlanda şi Insulele Feroe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri