Sari la conținut

Danemarca acuză Rusia că a piratat e-mailurile ministerului Apărării

Ministrul danez al Apărării a denunţat „atitudinea foarte agresivă” a Rusiei, după dezvăluirea duminică seara, într-un raport, a piratării unor e-mailuri de către hackeri ruşi acuzaţi de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP, citată de News.ro.

tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Acest lucru face parte dintr-un război continuu în acest domeniu (...), în care asistăm la o atitudine foarte agresivă a Rusiei”, a declarat pentru agenţia de presă Ritzau ministrul Apărării Claus Hjort Frederiksen.

Potrivit unui raport prezentat de Centrul pentru securitate cibernetică, un grup de hackeri ruşi pro-Kremlin a reuşit să pătrundă în mesageria electronică a unor funcţionari de la Ministerul Apărării în 2015 şi 2016.

E-mailurile piratate nu conţin secrete militare, dar este evident grav”, a spus ministrul.

APT28, grupul acuzat în raport, este legat de Guvernul rus şi a fost prezentat de către FBI şi serviciile americane de securitate internă că se află în spatele unor „activităţi cibernetice dăunătoare” împotriva unor site-uri guvernamentale americane.

În Danemarca, Centrul pentru securitate cibernetică avertiza la începutul anului că „ameninţarea spionajului cibernetic vizând autorităţi şi întreprinderi daneze” este „foarte ridicat”.