Danemarca acuză Rusia că a piratat e-mailurile ministerului Apărării

Data actualizării: Data publicării:
tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Ministrul danez al Apărării a denunţat „atitudinea foarte agresivă” a Rusiei, după dezvăluirea duminică seara, într-un raport, a piratării unor e-mailuri de către hackeri ruşi acuzaţi de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP, citată de News.ro.

tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Acest lucru face parte dintr-un război continuu în acest domeniu (...), în care asistăm la o atitudine foarte agresivă a Rusiei”, a declarat pentru agenţia de presă Ritzau ministrul Apărării Claus Hjort Frederiksen.

Potrivit unui raport prezentat de Centrul pentru securitate cibernetică, un grup de hackeri ruşi pro-Kremlin a reuşit să pătrundă în mesageria electronică a unor funcţionari de la Ministerul Apărării în 2015 şi 2016.

E-mailurile piratate nu conţin secrete militare, dar este evident grav”, a spus ministrul.

APT28, grupul acuzat în raport, este legat de Guvernul rus şi a fost prezentat de către FBI şi serviciile americane de securitate internă că se află în spatele unor „activităţi cibernetice dăunătoare” împotriva unor site-uri guvernamentale americane.

În Danemarca, Centrul pentru securitate cibernetică avertiza la începutul anului că „ameninţarea spionajului cibernetic vizând autorităţi şi întreprinderi daneze” este „foarte ridicat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri