David Cameron promite că va limita accesul imigranţilor la ajutoarele sociale

Data publicării:
david 20cameron 20mediafax-51773

Această măsură, care este aşteptată să scutească contribuabilii de plata a milioane de lire sterline, este primul pas într-o serie vastă de reglementări menite să limiteze accesul imediat al imigranţilor la serviciile publice şi ajutoare sociale.

„Suntem o ţară corectă şi o ţară primitoare, dar nu una permisivă. Să ne asigurăm că ţara noastră este cea mai dură în loc de cea mai permisivă”, a declarat Cameron.

Acesta le-a cerut de asemenea miniştrilor să "gândească ca nişte conservatori" şi să găsească noi idei pentru a limita accesul imigranţilor la locuinţe sociale şi alte tipuri de ajutoare sociale.

Mai puţine ajutoare pentru noii-veniţi

Promiţând noi metode de a reduce ajutoarele cu scopul de a descuraja migraţia masivă din Bulgaria şi România, când restricţiile de circulaţie vor fi eliminate la sfârşitul anului, acesta a declarat: "Cred că cel mai important este să ne asigurăm că, deşi avem liberă circulaţie, nu suntem un stat permisiv".

Cameron i-a cerut secretarului pentru Justiţie Chris Grayling să dezvolte un nou "test de rezidenţă" pentru a se asigura că migranţii nu primesc acces automat la ajutorul legal în cazurile din tribunalele civile.

"Acesta este doar un element dintr-o arie extinsă de măsuri menite să asigure că cei care vin aici, vin pentru că au un anumit loc de muncă pe care vor să-l urmeze, în loc să vină aici pentru că vor să se folosească de sistemul de sănătate sau să primească o locuinţă socială", a spus premierul britanic.

Motivaţia lui Cameron: reducerea imigraţiei anuale

Acesta a insistat că reducerea ratei imigraţiei anuale - care depăşea 200,000 de nou-veniţi pe an sub conducerea laburistă - este una dintre cele mai mari motivaţii politice ale sale.

"Două milioane de oameni în 10 ani ca migraţie netă în Marea Britanie a fost prea mult, mult prea repede", a declarat acesta. "Două sute de mii pe an e ca şi cum ai construi două oraşe de mărimea Birmingham. Nu am fost capabili să gestionăm nivelul migraţiei şi presiunea pusă asupra serviciilor publice".

"Nivelul de migraţie netă a scăzut cu un sfert în ultimii doi ani şi jumătate. Vreau să văd şi mai mult progres", a declarat David Cameron.

„Mesajul nostru este foarte clar. Vrem imigraţie care va aduce beneficii Marii Britanii", a încheiat primul ministru al Marii Britanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri