De ce a fost asasinat Shinzo Abe. Atacatorul credea că fostul premier japonez promova o biserică care primise toți banii mamei sale

Data actualizării: Data publicării:
Japan: Prime Minister Gen Abe, died. memorial.
Foto: Profimedia Images

Mama bărbatului arestat pentru uciderea fostului premier japonez Shinzo Abe a fost membră a Bisericii Unificării, a declarat luni liderul acestei biserici din Japonia, potrivit Reuters. Autorul asasinatului a considerat că Abe a promovat un grup religios pentru care mama sa a făcut o „donaţie uriaşă” care o falimentase, conform unor surse din anchetă.

Tetsuya Yamagami, un şomer de 41 de ani, a fost identificat de poliţie ca suspectul care s-a apropiat de Abe şi a deschis focul în timpul unui discurs de campanie vineri, într-un atac care a fost surprins de înregistrări video şi care a şocat o naţiune unde violenţele cu arme sunt rare.

Noi informații despre asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe au apărut. Foto-Profimedia Images
Noi informații despre asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe au apărut. Foto-Profimedia Images

Bărbatul a considerat că Abe a promovat un grup religios pentru care mama sa a făcut o „donaţie uriaşă”, potrivit unor surse din anchetă citate de agenţia de presă Kyodo.

Yamagami a declarat poliţiei că mama sa a falimentat din cauza donaţiei, au relatat cotidianul Yomiuri şi alte media.

Tomihiro Tanaka, preşedintele filialei din Japonia a Federaţiei Familiilor pentru Pacea şi Unificarea Lumii, cunoscută ca Biserica Unificării, a declarat presei la Tokyo că mama lui Yamagami era membră a bisericii.

Tanaka a refuzat să comenteze în legătură cu donaţiile sale, invocând ancheta în desfăşurare a poliţiei, conform Agerpres.

Reuters precizează că nu a putut stabili dacă femeia aparţinea şi altor organizaţii religioase.

Poliţia a confirmat că Yamagami era furios pe o anumită organizaţie, dar nu a numit-o.

Nici Abe, şi nici bărbatul arestat pentru uciderea sa nu erau membri ai bisericii, a spus Tanaka.

Abe nu era nici consilier al bisericii, a mai afirmat Tanaka, adăugând că biserica va coopera cu ancheta poliţiei dacă i se va cere acest lucru.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri