De ce erau atât de mulți canadieni în avionul ucrainean prăbușit în Iran. Cine erau victimele

Data actualizării: Data publicării:
victime colaj (1)

Pasagerii avionului ucrainean prăbușit în Iran erau predominant cetățeni iranieni și canadieni. În total, șapte țări își plâng morții. Mai mult de atât, mulți dintre cei care au pierit sperau să construiască un viitor mai bun pentru toată lumea, ei fiind oameni de știință, studenți, profesori și medici.

Toți cei 176 de oamenii care se aflau la bordul avionului ucrainean PS752, care a decolat din Teheran, au murit.

Avionul se îndrepta spre Kiev, însă cei mai mulți– 138, potrivit premierului canadian Justin Trudeau- aveau escală în Kiev, iar destinația finală era Canada, potrivit BBC.

63 dintre victime aveau cetățenie canadiană, însă mulți alții considerau Canada ca fiind casa lor, cel puțin temporar.

Ei trăiau în orașe precum: Montreal, Toronto, Vancouver și Edmonton. Mulți erau studenți sau profesori și lucrau la proiecte importante în domeniul lor de activitate.

Sancțiunile SUA au făcut ca transferul între Iran și Canada să fie foarte dificil, iar zborurile companiei Ukraine International de la Teheran la Kiev și apoi la Toronto erau fost populare pentru că ofereau o opțiune accesibilă pentru pasageri.

Cele 176 de victimele ale tragediei proveneau din următoarele țări: Iran – 82; Canada – 63; Ucraina - 2 + 9 (echipaj); Suedia – 10; Afganistan – 4; Germania – 3; Regatul Unit - 3.

Cine erau victimele avionului ucrainean prăbușit în Iran

victima neda drsadighieyecare
Foto: drsadighieyecare.com

Neda Sadighi lucra ca optometrist la o clinică optică, în Richmond Hill, Canada. Ea efectua operații pe ochi și era membru al Colegiului de Optometriști din Ontario. Femeia a murit după ce a venit într-o vacanță de 10 zile în Teheran.

victima golbabapour REALTOR.CA
Foto: REALTOR.CA

Suzan Golbabapour care lucra ca agent imobiliar a murit în accidentul aviatic după ce a petrecut ultima lună în Iran.

Marzieh (Mari) Foroutan și Mansour Esnaashary Esfahani își terminau doctoratul la Universitatea Waterloo.

Ghanimat Azdahri și Milad Ghasemi Ariani, studeți iraniei care își terminau doctoratul la Universitatea Guelph, în Canada, potrivit The Star.

victime Mojgan facebook
Foto: Facebook

Mojgan Daneshmand, profesor la Universitatea de inginerie electrică și calculatoare, și soția sa Pedram Mousavi, erau în avion alături de cele doua fiice ale lor.

Siavash Maghsoudlou Estarabadi, soția lui, Azaden Kaveh, și fiica lor, Paria, erau între pasagerii avionului ucrainean prăbușit. Bărbatul, care a terminat facultate de Științe Medicale, locuia alături de familie în Suedia și a făcut numeroase studii despre cauzele nașterilor premature.

iman victime facebook
Foto: Facebook

Iman Ghaderpanah și Parinaz Ghaderpanah locuiau în Toronto. El avea o agenție imobiliară, iar ea lucra ca agent imobiliar. Cei doi erau căsătoriți și aveau în jur de 30 de ani. Ei se întorceau din Iran, după ce și-au vizitat familiile.

Parisa Eghbalian și fiica sa Reera Esmaeilion erau pasagere ale zborului PS752. De origine iraniană, femeia s-a mutat în Canada în 2010, unde lucra ca medic stomatolog. Decesul ei a fost anunțat de soțul rămas văduv acum.

Faezeh Falsafi și cei doi copii ai acesteia. Femeia lucra ca agent imobiliar în Canada și se întorcea dintr-o vizită în Iran.

Ardalan Ebnoddin-Hamidi și Niloofar Razzaghi, alături de fiul lor adolescent Kamyar Ebnoddin-Hamidi. Cei doi adulți lucrau ca voluntari în organizarea unor diverse evenimente.

Sadaf Hajiaghavand, în vârstă de 27 de ani, era studentă la Universitatea York în Canada, la departamentul de Resurse Umane. Deși era cetățean canadian permanent, familia ei locuia în Iran.

Arash Pourzarabi și Pouneh Gorji erau proaspăt căsătoriți. Bărbatul era licențiat în inteligență artificială la Universitatea din Alberta.

Alina Tarbhai era o profesoară respectată în Toronto care și-a pierdut viața după ce avionul ucrainean ar fi luat foc și s-a prăbușit.

victima Delaram facebook
Foto: Facebook

Delaram Dadashnejad era o studentă în vârstă de 27 ani care locuia în Vancouver.

Fareed Arastej, student la Universitatea Carleton, specializarea Biologie, și Mansour Pourjam, absolvent al aceleiași facultăți. Rudele lui Arasteh spun că tânărul venise în Iran să se căsătorească cu iubita lui. Nunta avusese loc cu trei zile înaintea accidentului.

Forough Khadem, profesor la catedra de cercetare în domeniul sănătății și profesor asociat de imunologie la Universitatea din Manitoba.

mehdi victime compose
Foto: Compose

Iman Aghabali and Mehdi Eshaghian erau doi doctoranzi la faculatetea de Inginerie. Cei doi erau pasionați și efectuau studii în domeniul lor de activitate.

Printre victime se mai numără: Maya Zibaie o elevă a unei școli gimnaziale din Canada, asistentul de cercetare al Universității Windsor, Hamid Setarah Kokab și soția lui Samira Bashiri, Mohammad Amin Jebelli, un student al Universității din Toronto, Shadi Jamshidi, care lucra ca reprezentant tehnic de vânzări în Toronto, Bahareh Karami ce locuia în regiunea York, după ce terminase faculatea de inginerie chimică.

Lista completă a pasagerilor a fost publicată pe site-urile de specialitate.

Justin Trudeau vrea să se asigure că accidentul va fi investigat temeinic

„Guvernul nostru va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi internaţionali pentru a asigura că această prăbuşire va fi investigată în amănunţime, şi că întrebările canadienilor vor primi răspuns”, a afirmat Trudeau într-un comunicat, după ce le-a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor, potrivit Agerpres.

Trudeau a mai spus că guvernul său se află în contact cu cel al Ucrainei şi „discută cu autorităţile relevante şi cu partenerii internaţionali”.

Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012.

Între cele două ţări nu există zboruri directe, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să călătorească cu escală.

Potrivit recensământului din 2016, aproximativ 210.000 din cei 38 milioane de locuitori ai Canadei sunt de origine iraniană.

Redactor: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri