De ce nu mai investesc chinezii în Silicon Valley

Data actualizării: Data publicării:
2019 Breakthrough Prize - Inside
MOUNTAIN VIEW, CA - NOVEMBER 04: General view during the 2019 Breakthrough Prize at NASA Ames Research Center on November 4, 2018 in Mountain View, California. (Photo by Kimberly White/Getty Images for Breakthrough Prize)

Chinezi renunţă la investiţiile în industria IT din SUA din cauza noilor politici ale administraţiei Trump. Washingtonul a decis să limiteze accesul Chinei la inovaţiile americane, ceea ce a condus de la sine la blocarea investiţiilor chineze în start-up-uri din acest domeniu.

Mai exact, preşedintele american Donald Trump a semnat o lege care extinde dreptul guvernului de a bloca investiţiile străine în companiile americane, indiferent de ţara de origine. Totuşi, Trump a fost vocal în special în ceea ce priveşte oprirea Chinei în a obţine tehnologii americane de interes strategic.

Drept urmare, atât investitorii, cât şi fondatorii acestor firme au abandonat pur şi simplu planurile de investiţii chineze din cauza restricţiilor venite din partea Washingtonului.

Unii antreprenori evită acum finanțări din China, de teamă că acestea ar fi verificate mult timp de autoritățile guvernamentale, ceea ce le-ar face să piardă timp și resurse într-un domeniu care evoluează rapid.

Şi este o pierdere consistentă. Investiţiile chineze în start-up-urile americane au atins anul trecut un nivel record de 3 miliarde de dolari, reiese din datele firmei de cercetare Rhodium Group.

În total, investitorii din întreaga lume au vărsat peste 84 de miliarde de dolari în Sillicon Valley, iar acum se confruntă cu restricţii în funcţie de afinităţile preşedintelui american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri