De ce suntem nervoși când ne e foame

Data actualizării: Data publicării:
cearta tip tipa shutterstock_760489516
Foto: Shutterstock

Acum știm de ce nu suntem tocmai binedispuși când ne este foame. Oamenii de știință canadieni au descoperit că de vină este hipoglicemia.

 

Când suntem înfometați, apare o scădere bruscă a nivelului de glucoză din sânge. Acest proces ne modifică și starea de spirit, spun cercetătorii unei universități din Canada.

Ei au ajuns la această concluzie după mai multe experimente cu șoareci. Le-au injectat de câteva ori o substanță care le-a indus hipoglicemia și apoi i-au pus într-o cameră. Alte dăți, le-au injectat doar apă și i-au pus într-o încăpere diferită.

Analizele de sânge din primele teste au arătat un nivel crescut de corticosteron, un hormon care indică prezența stresului în organism. Adică, atunci când au avut un nivel scăzut de glucoză, rozătoarele au devenit mai nervoase.

De altfel, atunci când au avut de ales în care dintre camere să intre, au evitat-o repede pe cea în care au suferit hipoglicemie.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri