De ce vor munci sud-coreenii mai puțin

Data publicării:
coreeni

O pauză binemeritată pentru angajaţii uneia dintre cele mai suprasolicitate ţări din Asia. Coreea de Sud a aprobat un proiect de lege prin care va reduce numărul de ore de muncă dintr-o săptămână de la 68 câte sunt în prezent la cel mult 52, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Noua săptămână de lucru din Coreea de Sud va avea astfel 40 de ore normale și încă 12 ore de ore suplimentare.

Este o veste bună pentru angajaţi, însă nu una la fel de bună pentru întreprinderi.

Companiile s-au opus acestei decizii, pe motiv că le-ar aduce un cost suplimentar de 12 milioane de dolari pe an pentru a menţine acelaşi nivel de producţie, arată un studiu realizat Institutul Coreean de Cercetare Economică.

Însă, dimpotrivă, legea este văzută ca fiind necesară atât pentru a creşte productivitatea, cât şi ca un instrument prin care să fie create mai multe locuri de muncă, spun parlamentarii sud coreeni. Chiar şi cu această lege, sud-coreenii continuă să lucreze aproximativ 400 de ore pe an.

Asta înseamnă aproape 10 săptămâni suplimentare, comparativ cu angajaţii europeni, în ciuda unor venituri medii relativ similare.

La nivel mondial, numai Mexicul are o săptămână de lucru mai lungă decât Coreea de Sud.

Legea va fi aplicată începând din iulie anul acesta și va fi valabilă pentru companiile mari, urmând ca în viitor să fie aplicată și pentru firmele mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri