De la un capăt la celălalt al lumii, irlandezii au sărbătorit ziua Sfântului Patrick

Data publicării:
1803 20sfantul 20patrick-55377

La Aldershot, în Anglia, Kate, ducesa de Cambridge, a rămas cu tocul pantofului stâng blocat într-un grilaj din curtea cazărmii din localitate, unde cuplul princiar a participat la o ceremonie dedicată Gărzii Irlandeze, o tradiţie care durează din anul 1901.La Dublin, capitala Irlandei, a avut loc o paradă uriaşă, în pofida vremii nefavorabile. Mii de oameni au defilat pe bulevardele centrale ale oraşului, iar zeci de mii au urmărit spectacolul de pe margine.

Sfântul Patrick a fost sărbătorit şi pe Staţia Spaţială Internaţională, unde astronautul canadian Chris Hadfield s-a îmbrăcat în verde şi a cântat o melodie tradiţională irlandeză.

Citeşte şi: PREMIERĂ. Paradă de St. Patrick în București

La Sydney, irlandezii au avut parte de petreceri în stradă şi parade, la care au participat mii de oameni. Majoritatea au purtat haine verzi, culoarea trifoiului, care este simbolul ocrotitorului Irlandei.

Şi la New York a fost sărbătorit Sfântul Patrick, dar cu o zi mai devreme. Având în vedere că sărbătoarea pica duminică, zi în care catolicii merg la biserică, autorităţile au decis ca paradele să se desfăşoare sâmbăta. Mii de oameni au înfruntat zăpada ca să ia parte la parada anuală de ziua Sfântului Patrick, ajunsă la cea de a 252-a ediţie.

Tot în onoarea Sfântului Patrick, mai multe monumente din întreaga lume au fost luminate în verde, culoarea trifoiului. Printre acestea se numără şi piramidele egiptene.

Ziua Sfântului Patrick este cea mai importantă sărbătoare pentru irlandezi după Crăciun şi Paşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri