De ziua îndrăgostiților, chinezii au făcut o ciocolată de 1.400 de dolari

Data publicării:
13022013 20cioco 20china-49331

Iniţial,ziuaîndrăgostiţilorerasărbatorită doar înAmericade Nord. Ulterior, sărbătoarea s-a extinsşiîn Europa, iar acumcapătă dimensiuni planetare. Probabil că este unul dintre produsele americane celemaiexportate. Aşa a ajuns sfântul Valentin în China,acolo unde comercianţiise pregătesc de zor în aşteptarea noilor obiceiuri de consum.

Există chiar o serie de locuri dedicate cadourilor de sfântul Valentin. Printre acestea se află şi o cutie deciocolatăcare afişează un preţ absolut incredibil: 1.366 de dolari. Estevorbadespre ceamaiscumpă ciocolată dinChina. Cutia de ciocolată, îmbrăcatăîn ceamaifină mătase, cântărește doar 300 de grame.

„Les Merveilles delaNisa1910 trebuiesăfierezervatăcudouăsaptamâni în avans. Și fiecareciocolatăpoate fipersonalizatăîn funcție de preferințele fiecărui client”, a spus Greta Pang, reprezentantă a Debauve & Gallais, Qingdao.

Compania are un proces strict de selectare a materiilor prime, pentru aasigurăfinețea produselorsale. Cu toate acestea,ciocolataextrem descumpănu a fost încărezervatăde nimeni. Deși searătainteresați deaceastăciocolată,pânălaurmă,îndragostiții chinezi se orientează spre produselemaiieftine, caresuntșimaipopulare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri