Dennis Rodman, prima vizită în Coreea de Nord din timpul lui Trump

Data publicării:
kim si dennis
FOTO: notallowedto.com

Coreea de Nord aşteaptă marţi o nouă vizită din partea fostului star NBA Dennis Rodman, prima de când preşedintele Donald Trump a preluat puterea, relatează The Associated Press.

kim dennis itv
FOTO: news.sky.com

Rodman a fost primit cu covorul roşu în vizitele anterioare, însă a fost criticat din acest motiv, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Phenian pe tema programelor de înarmare nucleară şi balistic, notează News.ro.

El a organizat un meci între alţi jucători din NBA şi nord-coreeni, în 2014, şi i-a cântat lui Kim Jong-un „La mulţi ani”. În aceeaşi vizită el a sugerat că un misionar american a fost de vină că a fost încarcerat în Coreea de Nord, o declaraţie pentru care şi-a cerut scuze ulterior.

Un reprezentant de la Ministerul nord-coreean de Externe a confirmat pentru AP, la Phenian, că Rodman urma să sosească marţi, însă nu a fost în măsură să ofere detalii.

kim si dennis
FOTO: notallowedto.com

El a confirmat vizita sub protecţia anonimatului, deoarece ministerul nu a emis un comunicat oficial.

Potrivit CNN, Rodman se afla la Beijing şi aştepta un zbor către Phenian.

Orice vizită a unui american celebru reprezintă un adevărat teren minat politic, iar Rodman a fost criticat pentru că nu a reuşit să se folosească de influenţa pe care o are asupra unor lideri de altfel izolaţi diplomatic de restul lumii.

Americanii sunt consideraţi inamici în Coreea de Nord, în contextul în care cele două ţări nu au semnat un tratat de pace care să pună capăt Războiului din Coreea (1950-1953).

Mii de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, iar Zona Demilitarizată (DMZ) care desparte cele două Corei este, în pofida numelui, una dintre cele mai puternic fortificate frontiere din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri