Deratizare cu patru morți în Texas în 2017. Cum s-a otrăvit o familie întreagă fără să știe

Data publicării:
copii morti intoxicati

În 2017, într-un oraș din Texas, toți cei 10 membri ai aceleași familii au fost otrăviți de același insecticid folosit și în blocurile din Timișoara. Patru copii au murit, iar alți patru copii și părinții lor au ajuns în stare gravă la spital. Tatăl a încercat să aplice fosfatul de aluminiu cu un furtun, fără să știe că acea substanță în contact cu apa produce fosfină, un gaz extrem de toxic.

Pompierii veterani din Amarillo nu am văzut vreodată un asemenea accident. Toți cei 10 membri ai familiei Banderas au fost otrăviți după ce au folosit greșit un pesticid menit să ucidă rozătoare.

Când echipajele de urgență au ajuns la acea casă, luni dimineață, Yasmeen Balderas, în vârstă de 17 ani, era deja moartă. Frații ei, Josue, de 11 ani, Johnnie, de 9 ani, și Felipe, de 7 ani, au murit mai târziu la spital. Patru alți copii și părinții lor au ajuns la spital.

Pompierii au spus că domnul Balderas a obținut pesticidul de la un prieten și l-a răspândit pe sub casă, ca să scape de șobolani. Dar membrii familiei s-au plâns de miros, așa că el a folosit un furtun de grădină ca să încerce să spele substanța chimică.

„Când a dat cu apă este pastile, s-a creat fosfină, un gaz toxic”, spune un pompier.

„Trebuie doar folosit de un specialist în folosirea pesticizilor. Este foarte, foarte letal”, transmite un oficial.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri