Descoperire macabră a polițiștilor care au mers să aresteze un posibil criminal în serie

Data publicării:
bruce mcarthur

Cazul unui criminal în serie șochează Canada. Bruce McArthur, în vârstă de 67 de ani, a pledat vinovat, pe 29 ianuarie, de uciderea a opt bărbați, pe care i-a atras în apartamentul său, i-a strangulat și i-a dezmembrat, scrie CNN.

Când poliția din Toronto a intrat în casa celui suspectat că ar fi criminal în serie, pentru a-l aresta, ofițerii au descoperit un bărbat legat de pat.

Ulterior, oamenii legii i-au percheziționat și computerul, unde au descoperit opt fișiere cu nume de bărbați. În fiecare fișier erau poze ale bărbaților respectivi, unii în viață, alții morți, îmbrăcați în haine de blană și fotografiați cu trabucuri în mână. Iar un al nouălea fișier era denumit după numele bărbatului legat de pat.

Detaliile macabre din acest caz au ieșit la iveală în instanță. Suspectul, Bruce McArthur, a recunoscut că i-a ucis pe Andrew Kinsman, Selim Esen, Majeed Kayhan, Soroush Mahmudi, Dean Lisowick, Skandaraj Navaratnam, Abdulbasir Faizi și Kirushna Kumar Kanagaratnam, apoi le-a îngropat rămășițele în cutii de răsad și într-o râpă.

McArthur lucra într-un mall, unde se deghiza în Moș Crăciun. Poliția îl supraveghea de mai mult timp și, inițial, bărbatul a fost arestat pentru două crime. Ulterior, ancheta a scos la iveală că era vorba despre mult mai multe victime.

Victimele lui McArthur erau imigranți din sudul Asiei sau din Orientul Mijlociu, iar unii dintre ei făceau parte din comunitatea LGBT din Toronto.

„Mulți dintre cei decedați duceau o viață dublă pentru a-și ascunde orientarea secuală, alții nu aveau o locuință stabilă. Există dovezi că McArthur a profitat de aceste vulnerabilități pentru a se asigura că nimeni nu va afla de crimele sale”, a declarat procurorul care se ocupă de acest caz.

Anchetatorii cred că McArthur și-a ucis prima victimă în septembrie 2010. Ultima victimă a dispărut în iunie 2017, atunci când poliția a început să îl urmărească pe McArthur.

În casa lui, polițiștii au mai găsit și un calendar cu numele „Bruce” scris în dreptul datei de 26 iunie 2017, ziua în care a dispărut Andrew Kinsman, una dintre victime.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din cartierul în care locuia Kinsman îl arată pe acesta urcându-se într-o mașină precum cea pe care o deține McArthur, un Dodge Caravan de culoare roșie. În mașină, anchetatorii au găsit probe ADN ale victimei.

De asemenea, imaginile din computerul lui McArthur arată că victimele au fost agresate sexual și legate. Canadianul folosea o bară de metal, legată cu o frânghie, pentru a-și strangula victimele.

Polițiștii mai cred că McArthur a avut relații cu toate victimele sale, iar unele dintre aceste relații erau de natură sexuală. Deocamdată, procurorii nu au anunțat ce pedeapsă vor cere, însă este de așteptat ca, dacă va fi găsit vinovat, bărbatul să fie condamnat la închisoare pe viață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri