Descoperire neașteptată în Delta Nilului. „Este singura de acest fel făcută în toată regiunea până acum”

Data actualizării: Data publicării:
Arheologi
Foto: Agerpres

Arheologi egipteni şi francezi au descoperit una dintre cele mai vechi aşezări din Delta Nilului, care datează din perioada Neolitic (epoca pietrei), potrivit unui anunţ făcut de Ministerul pentru Antichităţi din Egipt, scrie news.ro.

Arheologi
Foto: Agerpres

Descoperirea arheologică a fost făcută „în timpul săpăturilor în Tel Samara, în guvernoratul Dakahlia”, din nord-estul ţării, se arată într-un comunicat citat de AFP.

„Acest tip de construcţii, care datează din epoca respectivă (4200 - 2900 î.e.n.) nu erau cunoscute în această regiune”, a spus şeful departamentului Antichităţi al ministerului, Ayman al Ashmawi. Oraşul antic Sais, din guvernoratul Gharbia, „este singura descoperire similară făcută în toată regiunea până acum”, a adăugat el.

În săpătură au fost găsite mai multe depozite în care se aflau numeroase oseminte de animale şi reziduuri vegetale, precum şi unelte din ceramică şi piatră, potrivit ministerului.

Aceste descoperiri „confirmă prezenţa comunităţilor sedentare în zonele umede ale deltei încă din al cincilea mileniu de dinainte de Hristos”, a spus şeful echipei de arheologic, Frédéric Geyau.

Situl a fost deschis în Tel Samara în 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri