Descoperire rară în padurea amazoniană: țiparul de peste 2 metri care descarcă 860 de volți

Data publicării:
tipar
Sursa foto: captură CNN

O nouă specie de țipar electric a fost descoperită în Amazon, iar acest exemplar are caracteristici unice față de specia sa, informează CNN.

Cercetătorii de la Muzeul de Istorie Naturală Smithsonian au descoperit două noi specii de țipar electric în pădurea Amazonului, iar una dintre aceste specii este capabilă să elimine o descărcare de până la 860 de volți de electricitate. Speciile cunoscute până acum puteau descărca cel mult 650 de volți de electricitate.

Noile exemplare pot atinge 2,4 metri lungime și arată cât de multe specii noi mai pot fi descoperite în pădurea amazoniană.

Voltajul generat de un țipar electric ar putea fi influențat de conductivitatea apei în care trăiește, arată studiul publicat în jurnalul Nature Communications.

Noua specie, spre exemplu, trăiește în ape are nu oferă o conductivitate bună a electricității. Astfel, potrivit cercetătorilor, este posibil ca specia să se fi adaptat le mediul său și să fi dezvoltat capacitatea de a degaja o descărcare electrică mai puternică, pentru a contracara condițiile mediului său.

Există aproximativ 250 de specii de pești care pot genera electricitate, dar țiparii electrici sunt singura care folosesc aceste descărcări pentru a vâna sau pentru a se apăra.

În 1799, oamenii de știință au folosit țiparii electrici pentru a se inspira pentru construcția primei baterii.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri