Descoperirea făcută de arheologi într-unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Data publicării:
cranii

Poveștile despre turnurile construite din capete de schelete au devenit deja legende mexicane, care au fost transmise din generație în generație. Se spune că scheletele aparțin luptătorilor azteci căzuți în bătălii și erau considerate un avertisment pentru ce se poate întâmpla dacă nu cucereau teritoriile, relatează BBC News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceste schelete au rămas acoperite peste 500 de ani în capitala aztecă Tenochtitlan, peste care a fost construit Mexico City. Însă acum, arheologii au făcut o descoperire șocantă: printre schelete nu se numără numai cele ale unor bărbați, ci și schelete de femei sau copii, ceea ce schimbă toată istoria cunoscută până acum.

"Ne așteptam să găsim doar bărbați, bărbați tineri, așa cum ar fi trebuit să fie luptătorii, pentru că nu te-ai fi gândit că femeile și copiii ar fi fost trimiși la luptă", a declarat Rodrigo Bolanos, un antropolog care investighează ruinele turnurilor în care au fost descoperite craniile.

"Se întâmplă ceva și nu avem nicio dovadă istorică despre ceea ce am descoperit", a mai adăugat el.

Până acum, arheologii au găsit 676 cranii într-un sit arheologic de lângă Catedrala Metropolitană din Mexico City, care a fost construită în apropiere de Templo Mayor, unul dintre cele mai importante temple ale aztecilor.

Arheologii cred că au descoperit o parte a edificiului Huey Tzompantli, pe care aztecii puneau craniile soldaților, drept o ofrandă adusă lui Huitzilopochtli, zeul Aztec al soarelui, războiului și sacrificiului uman.

Oamenii de știință se așteaptă să descopere mai multe cranii în ruinele aflate sub oraș și să dezlege mistere aztecilor sau să își facă o idee mai clară despre cum arăta societatea aztecă din urmă cu sute de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri