Deși nu a raportat niciun caz de coronavirus, Kim Jong-Un a cerut construirea în regim de urgență a unui spital modern

Data actualizării: Data publicării:
Inter-Korean Summit 2018
FOTO: Getty Images

Liderul nord coreean Kim Jong Un a cerut ca un spital nou, modern, să fie construit în cel mai scurt timp, în ciuda faptului că, potrivit statisticilor oficiale, ţara nu a raportat niciun caz de infectare cu coronavirus.

Presa de stat din Coreea de Nord a publicat, joi, un mesaj al lui Kim Jong Un, în care acesta transmite că este „crucial” ca „sănătatea cetăţenilor să fie protejată”, scrie Mediafax. Kim, preşedinte al Partidului Muncitoresc, susţine că ridicarea unui nou spital este o prioritate, şi a cerut ca acesta să fie gata până la începutul lui octombrie, când se împlinesc 75 de ani de la fondarea partidului.

„Partidul şi-a propus să dezvolte sistemul public de sănătate aşa încât acesta să fie mai orientat spre pacient şi să îşi asume responsabilitatea de a proteja vieţile oamenilor şi sănătatea acestora. În acest sens, ne-am propus să finalizăm construirea acestui obiectiv până la aniversarea de 75 de ani a partidului”, a declarat Kim Jong Un.

Coreea de Nord nu a raportat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus, în ciuda faptului că se învecinează cu China şi cu Coreea de Sud, care a anunţat că peste 8.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri