Despăgubiri de 4,5 milioane de dolari. Un fost soldat american, rănit de un poliţist, va primi banii

Data publicării:
veteran

Un tănăr din Statele Unite, care a luptat pe front în Irak, va primi patru milioane şi jumătate de dolari despăgubire, după ce a fost grav rănit de un poliţist în timpul unei manifestaţii. Fostul soldat a dat în judecată municipalitatea din Oakland, care a fost de acord să nu meargă mai departe cu procesul şi să-l despăgubească.

Pe 25 octombrie 2011, Scott Olsen a luat parte, în Oakland, la o manifestaţie din cadrul mişcării Occupy. Demonstraţia a fost înăbuşită de forţele de ordine, care i-au împrăştiat pe protestatari cu bastoanele.

Scott Olsen a fost lovit la cap şi şi-a pierdut cunoştinţa. S-a ales cu o fractură craniană gravă şi nu-şi aduce aminte mare lucru din acea zi.

Tânărul, care a luptat în două misiuni în Irak, s-a refăcut cu greu în ultimii doi ani. Şi-a revenit, dar încă are probleme de memorie, de concentrare şi vorbeşte greu din cauza traumei suferite. Deşi va primi o despăgubire destul mare, Scott Olsen spune că viaţa lui a fost schimbată ireversibil.

N-am recâştigat acea parte a creierului meu, este moartă. E greu! Am avut o recuperare foarte dificilă şi această despăgubire face parte din procesul de recuperare”, spune Scott Olsen, fost combatant în Irak.

N-a fost nevoie de proces, pentru că municipalitatea din Oakland a acceptat oferta avocatului lui Olsen şi îi va plăti 1,8 milioane de dolari. Restul sumei va fi acoperit de o companie de asigurări.

Scott Olsen spune că din aceşti bani îşi va plăti datoriile de 200 de mii de dolari pe care le mai are la spital şi se va întreţine, pentru că, din cauza problemelor pe care le are, nu se mai poate angaja nicăieri.

Mişcarea Occupy a cuprins Statele Unite în toamna anului 2011, când mii de activişti au organizat proteste în sute de oraşe pentru a denunţa inegalităţile sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri