Detalii despre viața în Costa Rica. Udrea și Bica foloseau doar cash și se mutau zilnic

Data publicării:
Elena Udrea
Foto: diarioextra.com

Fostul ministru Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni - decizie împotriva căreia au făcut deja recurs, potrivit avocatului Veronel Rădulescu. Cele două sunt încarcerate la penitenciarul de femei El Buen Pastor din San Jose.

Elena Udrea
Foto: diarioextra.com

Potrivit informațiilor obținute de cotidianul local Diario Extra, Elena Udrea și Alina Bica plăteau doar în bani lichizi, evitând astfel cardurile bancare. Banii, scriu jurnaliștii din Costa Rica, i-ar fi primit de la un „presupus compatriot”.

Udrea și Bica locuiau într-un complex de apartamente din zona Rohrmoser, Pavas, unde plăteau pe chirie 750.000 de coloni pe lună, adică aproximativ 1.100 euro. Însă aceste locuințe nu erau singurele pe care le închiriaseră fugarele. Mai degrabă, scriu jurnaliștii din Costa Rica, acestea aveau o rețea de apartamente pe care le foloseau și nu petreceau foarte mult timp în același loc, schimbând locațiile zilnic. Cele două foloseau mașini moderne și mâncau la cele mai bune restaurante din vestul capitalei San Jose.

Serviciile de securitate din Costa Rica le-au ținut sub supraveghere strictă pe cele două în ultimele luni, mai scriu jurnaliștii din San Jose. Udrea și Bica erau mereu însoțite de alte persoane atunci când ieșeau în public, se arată în Diario Extra, persoane care au rămas însă neidentificate până acum. Aceste persoane ar fi fost martore și la momentul arestului.

Elena Udrea și Alina Bica nu se foloseau de tranzacții bancare, nici măcar nu te apropiau de bancomate, folosind doar bani cash, se mai arată în articolul citat.

Udrea și Bica au fost reținute miercuri

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica miercuri.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, afirma că instanţa va ţine cont, cu siguranţă, de faptul că fostul ministru are un copil de câteva zile, care nu poate fi despărţit de mamă, potrivit legislaţiei din Costa Rica, dar şi de statutul de azilant, din care decurge dreptul de a nu fi extrădat.

Avocatul mai spunea că, în opinia sa, şansele ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa sunt "zero".

Întrebat dacă a luat legătura cu Udrea, Veronel Rădulescu a spus: „N-am reușit până acum. Am vorbit cu Alexandrov. E foarte ocupat în această perioadă. Probabilitatea e că trebuie să aibă grijă și de copil, să facă demersurile legale către autorități, să ţina legătura cu apărătorii. Sunt o serie de aspecte. Mai e un impediment în comunicare. Când aici e zi, în Costa Rica e noapte.

Legat de cum a primit Elena Udrea vestea arestării, avocatul a declarat: Cu surprindere. Nu se aștepta nimeni. Alexandrov nici măcar nu avea datele de contact ale Elenei Udrea. N-au întrezărit că se putea întâmpla. A trebuit să o contacteze la centrul de deţinere.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, legat de reţinerea Elenei Udrea, că procedura de extrădare va parcurge etapele legale, el spunându-le jurnaliştilor să nu facă "din acest personaj" un subiect naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri