Dezvăluire cutremurătoare. Cai de rasă, care au câștigat competiții de milioane de dolari, au ajuns să fie torturați și măcelăriți

Data actualizării: Data publicării:
Chantilly Races
Foto: Guliver / GettyImages

Mii de cai de rasă sunt măcelăriți în abatoarele din Australia, iar carnea lor e trimisă apoi în Europa ca să fie consumată.

Detaliile apar într-o anchetă a televiziunii australiene ABC, care zguduie din temelii industria curselor hipice.

Înainte de a fi ucise, animalele sunt electrocutate și lovite de angajații abatoarelor. Asta deși în mod normal, ar trebui să-și petreacă restul zilelor la fermele de pe continent după ce se retrag din activitate.

Și nu vorbim de orice fel de cai, ci de unii care au câștigat de-a lungul timpului premii de milioane de dolari.

Potrivit jurnaliștilor de investigație, într-un singur abator au fost omorâți în ultima lună peste 300 de cai de rasă. Dezvăluirea contrazice rapoartele oficiale, potrivit cărora în abatoarele australiene sunt ucise anual doar 34 de animale.

În urma publicării acestei investigații jurnalistice, autoritățile au deschis o anchetă pentru acuzații de cruzime față de animale.

Autoritățile statului australian Queensland au trimis o echipă de inspectori la unul dintre abatoarele despre care a relatat ABC și unde 300 de cai de curse ar fi fost omorâți în numai 22 de zile, relatează BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri