Dezvăluirile lui Putin. Cum are de gând să contracareze scutul antirachetă al NATO

Data publicării:
putin cu sefi militari - kremlin.ru

Rusia a lucrat la perfecţionarea unor sisteme de arme care să fie capabile să treacă de orice scut antirachetă. Declaraţia vine după ce Moscova a cerut în repetate rânduri NATO să renunţe la instalarea de sisteme militare atât de aproape de graniţele sale. Este vorba, în principal, despre elemente ale scutului antirachetă instalate în România, la Deveselu, şi în Polonia. Vladimir Putin a precizat, din nou, că prin acest sistem, Statele Unite încearcă să neutralizeze potenţialul nuclear al Rusiei.

„Statele Unite şi aliaţii lor nu au oprit construcţia unui sistem global de apărare antirachetă. Din nefericire, nici îngrijorările noastre, nici propunerile noastre de colaborare nu sunt luate în considerare. (...)

Am spus în repetate rânduri că Rusia va lua toate măsurile de contracarare necesare pentru a-şi consolida capabilităţile forţelor sale nucleare. De asemenea, lucrăm la un sistem defensiv antirachetă. Dar, într-o primă etapă, cum am spus de nenumărate ori, vom lucra la un sistem de atac capabil să contracareze orice sistem antirachetă”, a declarat Vladimir Putin la o întrevedere cu șefii forțelor armate ruse.

Declarațiile sale intervin în momentul în care, la București, ambasadorul american a anunțat că scutul antirachetă mai întârzie. Lucrările de la baza militară Deveselu, în care vor fi amplasate rachetele interceptoare ale scutului, se vor încheia abia în decembrie. Ca urmare, scutul nu va deveni operațional mai devreme de luna martie, în condițiile în care termenul era sfârșitul anului 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri