Dezvăluirile unui dezertor din Statul Islamic: Occidentalii din grupare sunt pregătiţi de atacuri în ţările natale

Data publicării:
teroristi siil-1

„Luptătorii occidentali care au aderat la Statul Islamic consideră ţările lor de origine ca fiind duşmane. Dacă vor avea ocazia, ei vor comite atacuri acolo”, a relatat dezertorul. 

Autorităţile de la Londra au declarat stare de urgenţă, de teama unor atacuri teroriste comise de britanicii înrolaţi în organizaţia Statul Islamic. 

Ţelul lor era de a arăta un european sau un occidental care execută un american, ca o demonstraţie, dar şi ca un apel către alţi terorişti din afara Siriei, potrivit căruia ei aparţin unei singure cauze”, a adăugat sirianul. 

Dezvăluirea vine în momentul în care presa americană susţine că trei canadieni care s-au alăturat unei grupări teroriste din Siria au fost responsabili pentru interogatoriul brutal al unui jurnalist american. Dezertorul sirian a mai spus că ideologia celor din Statul Islamic interzice mai multe materii şcolare. 

Filosofia este interzisă, au anulat-o ca fiind o blasfemie. Alte materii au fost anulate, cum ar fi muzica şi uneori sportul, toate au fost scoase din programa şcolară”, a mai spus dezertorul. 

În teritoriile ocupate de Statul Islamic s-au impus reguli drastice. Oraşul sirian Raqqa a devenit capitala Statului islamic, iar pe străzile acestuia se comit execuţii publice. Femeile care nu au văl musulman sunt biciuite, la fel şi bărbaţii care încalcă legea islamică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri