Digi24 transmite exodul refugiaților. Jurnal de reporter: Maria Rohnean și Mihai Pop. GALERIE FOTO

Data publicării:
11911093 1044058895628315 2085059158 n
12
12

Sute de kilometri parcurşi în căutarea unei vieţi mai bune. Cu copiii în braţe şi câteva haine în spate, refugiaţii din Serbia se odihnesc câteva zile la Belgrad, în parcurile din oraş.

Au ajuns aproape la capătul puterilor, însă destinaţia lor finală va fi o ţară în care să trăiască liniştiţi, cei mai mulţi în Germania, Olanda, Belgia sau ţările nordice.

Maria Rohnean și Mihai Pop, de la Digi24 Timișoara, înainte de o transmisiune dintr-o tabără improvizată într-un parc din Belgrad. 

Autorităţile sârbe le-au pus la dispoziţie doar o cisternă cu apă şi câţiva medici care să le ofere primul ajutor, mai ales copiilor. După câteva zile se îndreaptă din nou spre centrul Europei.

Copiii nu înţeleg ce se întâmplă cu ei sau cu părinţii lor. Se adaptează din mers la condiţiile pe care trebuie să le suporte pentru a duce o viaţă mai bună.

Se joacă pe asfalt, cu alţi copii la fel de năspăstuiţi, iar organismul lor pare să reziste. Cei mai mulţi sunt bolnavi, însă uită repede de acest lucru atunci când văd desene pe asfalt.

Nu zăbovesc prea mult la Belgrad, deşi aici au găsit cei mai primitori localnici. Visul lor este o ţară bogată, liniştită, gata să-i primească şi să le ofere, probabil, a doua viaţă. 

EXODUL. Digi24 urmăreşte, în ediţiile speciale ale ştirilor, lungul drum al refugiaţilor către vestul Europei 

Digi24 urmăreşte - prin corespondenţii speciali din Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria - lungul drum al refugiaţilor şi traseul lor prin Estul Europei.

Echipe Digi24 vorbesc cu refugiaţii de la graniţa greco-macedoneană, din Serbia şi Ungaria. Adrian Cojocaru, Bogdan Marica, Dan Codre şi Balazs Barabas transmit, în jurnalele de ştiri Digi24, poveştile exodului.

„Echipa Digi24 este în zona fierbinte de la graniţa greco-macedoneană. Vom sta câteva zile în Idomeni (Grecia) şi Gevgelja (Macedonia), de unde facem transmisiuni în direct şi reportaje. Filmăm refugiaţii, condiţiile în care stau, cum trec graniţa şi ce fel de ajutor primesc. Aflăm de unde vin, cum au ajuns până aici, de ce au plecat şi, mai ales, unde vor să ajungă”, spune Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

În Ediţiile Speciale şi în Jurnalele de ştiri Digi24 urmăreşte pas cu pas drumul refugiaţilor şi eforturile pe care ţările afectate de cel mai mare val migrator din timpurile moderne îl fac pentru a stopa migraţia.

Macedonia a vrut sa stea în calea lor, dar până la urmă le-a pus la dispoziţie trenuri să plece mai departe.

Bulgaria a trimis vehicule blindate la graniţa cu Macedonia, dar oamenii s-au dus oricum prin Serbia şi au ajuns deja în Ungaria. Ungaria construieşte un zid care să îi oprească.  

Nu pierde transmisiunile Digi24 care urmăresc de la faţa locului fenomenul care zdruncină din temelii Europa: EXODUL!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri