DIGIMATINAL | Transplant în premieră, realizat în SUA

Data publicării:
vlcsnap-2015-07-29-08h16m05s201

Operaţia în premieră a avut loc la Spitalul de Copii din Philadelphia şi a fost făcută de o echipă de 40 de medici şi asistente. Toată procedura a durat mai bine de 11 ore.

"Este un pas uriaş în domeniul chirurgiei reconstructive.", susţine Scott Levin, liderul echipei care a realizat transplantul.

Pacientul, în vârstă de 8 ani, a avut mâinile şi picioarele amputate când avea 2 ani din cauza unei infecţii. După toată suferinţa, băiatul nu credea că îşi va vedea vreodată visul cu ochii.

"Nu ar fi contat (n.red.: dacă operaţia nu reuşea) deoarece am o familie care mă sprijină, veri care mă susţin, bunici care mă susţin. Dacă lucrurile nu ar fi mers bine, aş fi avut o familie la care să mă întorc.", a declarat Zion Harvey, copilul operat.

Medicii spun că operaţia a avut succes, dar băiatul nu poate încă să-şi folosească mâinile. Va dura până la 8 luni ca nervii din degete să se regenereze. Copilul face acum recuperare fizică în fiecare zi şi va trebui să ia medicamente toată viaţa, pentru ca organismul să nu respingă noile membre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri