DIGIPEDIA. Femeile la putere – Hillary Clinton

Data publicării:
hillary clinton

Este una dintre cele mai admirate femei din lume. Filmul documentar pe care Digi24 îl propune sâmbătă la „Digipedia” ne-o înfăţişează pe Hillary Clinton cu 20 de ani în urmă. O vedem la Beijing, pe scena celei de-a patra Conferinţe pentru Drepturile Femeilor a Organizaţiei Naţiunilor Unite, rostind unul dintre cele mai influente discursuri ale mişcării pentru drepturile femeilor.

Din 1995 până astăzi, s-au schimbat multe lucruri. Dar există încă abuzul împotriva femeii, violul, interzicerea dreptului la educaţie. Hillary Clinton spune și astăzi, în campania sa pentru preşedinţia Statelor Unite: drepturile femeii sunt drepturile omului. Este o propozitie-cheie şi în filmul de la „Digipedia”. Le veţi vedea şi pe Madeleine Albright, şi pe Condoleeza Rice, alte două femei puternice ale Americii. 

Filmul de la „Digipedia” vorbeşte, înainte de orice, însă, despre abuzurile şocante din ţările în curs de dezvoltare sau despre situaţia femeilor din ţările aflate în zone de conflict. Se întâmplă şi astăzi. Și asta, în timp ce lumea întreagă se întreabă dacă Statele Unite sunt pregătite să aleagă o femeie în fruntea statului şi ce ar putea să facă o femeie poreşedinte al SUA pentru toate femeile din lume.

Nu ratați, sâmbătă seara, de la ora 21:00, documentarul „Femeile la putere – Hillary Clinton”, la Digi24. Puteți urmări live emisiunea, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri