DIGIPEDIA. Sfârșitul erei „Made in China”

Data publicării:
fabrica china captura digipedia

Uitaţi-vă în jur şi încercaţi să răspundeţi la întrebarea câte dintre obiectele pe care le folosiţi în fiecare zi sunt fabricate în China? Pare că toate fabricile din lume s-au mutat în China.

O uzină uriaşa, care absoarbe cea mai mare forţă de muncă din lume. Un miliard de oameni au vârsta legală de muncă în China. Iar cei care merg în fabrici nu au cel mai dulce trai. Pentru ore suplimentare, chinezii muncesc şi 12 ore pe zi, 7 zile din 7. Despre vieţile lor infernale, sâmbătă, la „Digipedia” în documentarul „Sfârșitul erei Made in China”.

„Made in China”, adică fabricat în China. Cele trei cuvinte pe care ne-am obişnuit să le vedem pe etichetele multor produse pe care le găsim în magazine. În România şi în toată lumea. China producea bunuri pentru întreaga planetă. Produce şi acum. Dar costurile de producţie au crescut odată cu pretenţiile muncitorilor chinezi pentru salarii şi condiţii de muncă mai bune. Efectul: fabricile se mută în ţări precum Cambodgia.

Urmăriți mai sus un fragment din filmul „Sfârşitul erei Made in China”, care va fi difuzat la Digipedia, sâmbătă, 10 septembrie, la ora 21:00.

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/live/digi24, sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri