DIN CAUZA SANCŢIUNILOR NUMEROASE. Medicii străini din Marea Britanie vor fi testați mai riguros

Data publicării:
vaccin 20mediafax-41204

În ultimii cinci ani, 63% dintre medicii care au primit sancțiuni de la Consiliul medical general erau formați în afara Marii Britanii. Autoritățile au anunțat verificări mai riguroase și revizuirea actualului sistem de testare, relatează BBC.

Un nou program pentrru toți medicii care sosesc în Marea Britanie va fi lansat ca o schemă-pilot, la începutul lui 2013. Va fi combinat training-ul online în practicile medicale britanice cu un curs de o zi ce va acoperi unele dintre problemele-cheie cu care se confruntă noii-sosiți. De asemenea, vor fi testate în detaliu cunoștințele de limbă engleză.

În plus, luna aceasta s-a lansat un nou sistem de verificări. El cere ca toți medicii din Marea Britanie să demonstreze că sunt la curent cu praticile de ultimă oră și pot profesa, în baza unor evaluări anuale făcute de pacienți, medici, asistente și alți colegi.

Medicul Umesh Prabhu, vicepreședinte al unei asociații a medicilor, a declarat că, în privința celor sancționați, este vorba mai mult despre diferențe culturale și probleme de comunicare, nu de diferențe în privința cunoștințelor medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri