Sari la conținut

Dineu pentru premierul Canadei, la Casa Albă

Îmbrăcat în smoking, Barack Obama şi soţia sa, care purta o creaţie Jason Wu, şi-au întâmpinat oaspeţii pe treptele Casei Albe, apoi i-au invitat în salonul de ceremonii. Gazda a ţinut un discurs în care a lăudat valorile comune ale celor două ţări. A profitat însă de ocazie ca să glumească pe seama dorinţei unor americani de a emigra în Canada, în caz că va fi ales Donald Trump.

Unde am mai putea vedea o comunitate precum Cape Breton, Nova Scotia, primindu-i cu braţele deschise pe americani, dacă nu le va plăcea rezultatul alegerilor? Spre lauda lor, canadienii din British Columbia şi New Brunswick au respins până acum ideea de a construi un zid pentru a-i ţine departe pe vecinii lor de la sud,” a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

La rândul său, premierul canadian a glumit pe seama cântăreţului Justin Bieber.

Unul dintre cele mai populare exporturi ale noastre în Statele Unite, şi vă rog să nu-l mai tachinaţi, a fost un alt Justin. Haideţi ! Băiatul a avut un an grozav,” a glumit Justin Trudeau, premierul Canadei.

A glumit însă şi pe seama faptului că Barack Obama e la final de mandat, în timp ce el e abia la început.

Fie ca legătura deosebită dintre ţările noastre să continue să se dezvolte în anii următori. Şi fie ca părul meu să încărunţească mai încet decât al dumneavoastră,” a adăugat premierul Canadei.

La dineu au fost invitaţi şi cetăţeni canadieni care trăiesc în Statele Unite. Printre ei, actorii hollywoodieni Ryan Reynolds, Mike Myers şi Sandra Oh.