Diplomat român, convocat la MAE ungar în urma unor declarații ale lui V.Ponta. Reacția Ministerului român de Externe

Data publicării:
ponta la guvern fb-3

ACTUALIZARE 20.05. MAE a făcut noi precizări:

În contextul întrevederii solicitate de Ambasada României la Budapesta, partea ungară a informat asupra nemulţumirii legate de o declaraţie a premierului român privind maniera de tratarea a solicitanţilor de azil de către autorităţile ungare, aspect comunicat ulterior şi la nivel public de partea ungară. Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a mai informat că partea ungară a avut o reacţie similară faţă de toţi liderii europeni care au criticat modul de gestionare a crizei migranţilor de către autorităţile ungare.

Ministerul român al Afacerilor Externe consideră că maniera de a acţiona a părţii ungare, astfel cum a rezultat din acţiunile şi mesajele de astăzi, este inadmisibilă şi contrară Parteneriatului Strategic. Prin aceste acţiuni, partea ungară încearcă să atragă partea română într-o dispută artificială, de natură a distrage atenţia de la aspectele de fond ale problematicii migranţilor şi de la efectul de auto-izolare pe care îl au măsurile promovate de partea ungară.

MAE român dezaprobă ferm astfel de abordări”.



Actualizare 19.30. Secretarul ambasadei României a fost convocat la MAE ungar.


Foto: Facebook

Minciuni sfruntate și o poziție nedemnă pentru un lider politic al secolului 21”, a catalogat ministrul ungar de externe declaratiile premierului Ponta despre modul în care guvernul ungar trateaza chestiunea migrației.

Peter Szijjarto a comentat declaratiile lui Ponta conform cărora România se va purta omenește cu migranții, nu ca vecinii săi, care îi duc cu bâtele pe imigranți și îi numerotează. „O să-i tratăm ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi înseriaţi”, a declarat Victor Ponta luni, la Târgu Jiu.

Peter Szijjarto consideră că în mod evident criza politică internă și fragilitatea poziției lui Victor Ponta sunt motivele pentru care premierul român recurge la astfel de „declarații extremiste, mincinoase”.

„Guvernul ungar respinge cu fermitate declarațiile lui Victor Ponta și cere primului ministru român să înceteze minciunile la adresa Ungariei”, mai spune ministrul ungar de externe.

Citiți și: Ungaria ar putea construi un gard şi la graniţa cu România. MAE român: nu este un gest corect, în conformitate cu spiritul european

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri