Diplomații ruși expulzați au părăsit ambasada de la Washington

Data actualizării: Data publicării:
sua-rusia steaguri

Diplomaţii ruşi expulzaţi de Statele Unite după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal au început să părăsească sâmbătă ambasada Federaţiei Ruse la Washington, relatează Agerpres.



Aproape 50 de bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi părăsind incinta ambasadei după orele prânzului la bordul unui autocar albastru.

Ambasadorul rus la în SUA, Anatoli Antonov, a declarat pentru agenţia de stat TASS că cei 60 de diplomaţi ruşi expulzaţi de la Washington, New York şi Seattle vor părăsi toţi ţara la 31 martie.

Împreună cu familiile, 171 de persoane vor părăsi Statele Unite şi guvernul rus a trimis două avioane pentru transportul lor, dintre care unul va face o scurtă escală la New York.

În total, a fost anunţată expulzarea a circa 300 de diplomaţi de o parte şi de alta după otrăvirea cu un agent neurotoxic militar a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia.

Londra impută Rusiei această tentativă de asasinat în pofida dezminţirilor Moscovei care susţine că este nevinovată şi a cerut convocarea unei "sesiuni extraordinare" a Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Fost colonel al serviciului de spionaj militar rus, Serghei Skripal a fost acuzat de "înaltă trădare" pentru că a vândut informaţii spionajului britanic şi a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare.

În 2010, el a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi organizat între Moscova, Londra şi Washington şi s-a stabilit în Marea Britanie unde fiica lui a venit în martie în vizită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri