Director OMS: Faza acută a pandemiei de coronavirus s-ar putea încheia în 2022

Data publicării:
reprezentare grafica a coronavirusului sars cov 2
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS CoV-2. Foto: Profimedia Images

Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor, dar coronavirusul nu va dispărea complet, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat că este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor, informează Agerpres.

În același timp, OMS a avertizat că Omicron prezintă un risc „foarte mare” și că ar putea să copleșească sistemele sanitare naționale.

Circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron ale noului coronavirus produc un „tsunami de cazuri”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese”, a declarat directorul general. „Sunt foarte îngrijorat că (varianta) Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri”, a mai spus șeful OMS.

Conform lui Ghebreyesus, OMS susţine necesitatea ca fiecare ţară să ajungă la un nivel de acoperire vaccinală de 70% până la jumătatea anului 2022, ceea ce ar contribui la stoparea fazei acute a pandemiei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri