Directorul Siguranţei generale din Beirut: „Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate”

Data actualizării: Data publicării:
explozie beirut1
Eforturi pentru stingerea incendiului care a urmat exploziei din Beirut. Foto: Profimedia Images

În zona portului din Beirut unde au avut loc exploziile violente care au zguduit marţi Beirutul se află un depozit cu „materiale explozive” confiscate şi stocate de „ani de zile”, a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive”, a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a deplasat în zonă.

Potrivit SV News, ar fi explodat 50 de tone de materiale explozibile, confiscate în urmă cu 9 ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Serviciile în cauză efectuează ancheta în acest caz, vor spune care este natura incidentului”, a adăugat Abbas Ibrahim.

Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este uriaș după exploziile care au zguduit Beirutul. Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni răniți, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri