Directorul unei case funerare a pledat „vinovat” după ce polițiștii au găsit 31 de cadavre în descompunere

Data publicării:
closeup shot of a funeral casket in a hearse or chapel or burial at cemetery
Unele dintre cadavrele găsite în casa funerară erau acolo în descompunere din luna martie. Foto: Profimedia Images

Directorul unei case funerare din Indiana, SUA, a pledat vineri vinovat pentru 40 de acuzații de furt, după ce autoritățile au descoperit 31 de cadavre în descompunere și alte 17 rămășițe incinerate ținute pentru luni de zile în casa lui de pompe funebre, scrie Insider.

Procurorii l-au acuzat pe Randy Lankford din Jeffersonville, Indiana, de furt pentru că nu a finalizat serviciile funerare pentru care a fost plătit de cel puțin 53 de familii, potrivit Associated Press. Un judecător l-a obligat pe Lankford să plătească 46.000 de dolari familiilor.

Departamentul de poliție din Jeffersonville a început să investigheze casa funerară a lui Lankford — Lankford Funeral Home and Family Center — în iulie 2022, când medicul legist a observat un miros urât provenind din clădire. Unele dintre cadavrele găsite în casa funerară erau acolo în descompunere din martie, a raportat AP.

Când va fi condamnat, Lankford se confruntă cu o pedeapsă între patru ani de închisoare sau opt ani de închisoare la domiciliu, a declarat vineri judecătorul Lisa Glickfield.

Derrick Kessinger a spus că a încercat să obțină răspunsuri de la Langford, în timp ce rămășițele a trei dintre cei dragi stăteau în casa sa de pompe funebre. Kessinger a participat la ședința de vineri, unde Langford a pledat vinovat și a spus că în cele din urmă a primit rămășițele incinerate ale celor dragi.

„A fost greu, dar îl iert pentru ceea ce a făcut”, a spus Kessinger pentru AP. „Sper că va putea găsi iertarea”.

Lankford este în prezent în arest la domiciliu până la audierea sa finală din 23 iunie.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri