Dispariția misterioasă a „Sfintei” din Trevignano. Cum se explică „miracolul” statuii Fecioarei Maria care a vărsat lacrimi de sânge

Data publicării:
statuie a Fecioarei Maria despre care proprietarul ei spune că varsă lacrimi de sânge
Maria Giuseppe Scarpulla, poreclită „Sfânta”, ar fi cumpărat statuia „miraculoasă” dintr-un loc de pelerinaj pentru catolici din Bosnia. Captură video: Youtube / Apparizioni Madonna di Trevignano

Maria Giuseppe Scarpulla, poreclită „Sfânta”, a dispărut în mod misterios dintr-un orășel de la malul unui lac din apropiere de Roma, unde pelerinii s-au adunat de ani de zile pentru a se ruga în fața unei statui a Fecioarei Maria despre care femeia dispărută a spus că plânge cu lacrimi de sânge, informează The Guardian.

Scarpulla, originară din Sicilia, și soțul ei ar fi fugit din Trevignano Romano săptămâna trecută după ce un investigator privat a declanșat o investigație judiciară împotriva ei pe baza unor dezvăluiri conform cărora petele de sânge de pe statuie proveneau de fapt de la un porc.

Povestea bizară a început în 2016 atunci când Scarpulla, cunoscută de adepții ei sub pseudonimul Gisella Cardia, a cumpărat statuia dintr-un loc de pelerinaj pentru catolici din Medjugorje, Bosnia.

Când s-a întors în Italia, femeia a pretins că Madona a vărsat lacrimi de sânge și că i-a comunicat mai multe mesaje.

statuie-fecioara-maria3
Femeia care se prezenta în fața adepților ei cu numele Gisella Cardia (centru) și soțul ei ar fi fugit din Trevignano Romano săptămâna trecută după ce un investigator privat a descoperit că lacrimile „vârsate” de statuie erau din sânge de porc. Captură video: Youtube / Apparizioni Madonna di Trevignano

Statuia a fost închisă într-o vitrină de sticlă într-un parc de lângă Lacul Bracciano unde, în a treia zi a fiecărei luni, sute de pelerini - mulți dintre ei în căutarea unui leac pentru o boală gravă - se adună ca să se roage și să asculte ultimele mesaje divine pe care Fecioara Maria i le transmitea lui Scarpulla.

Femeia, care în trecut a mai fost condamnată pentru fraudă bancară, a creat o fundație prin care strângea donații pe care ea pretindea că le folosea pentru înființarea unui centru pentru tratarea copiilor bolnavi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sute de credincioși veneau în fiecare lună să se roage în fața statuii

Pe seama interesului tot mai mare al mass-mediei și a plângerilor primite din partea localnicilor deranjați de valurile de pelerini, un preot local pe nume Marco Salvi a anunțat în luna martie că biserica va investiga fenomenul creat în jurul Madonei.

Suspiciunile apărute nu au împiedicat în jur de 300 de pelerini din mai multe locuri din Italia să participe pe 3 aprilie la ceremonia lunară, în timpul căreia Scarpulla a pretins că a primit un alt mesaj de la Fecioara Maria.

statuie-fecioara-maria
Statuie a Fecioarei Maria la picioarele căreia se află statueta cu pete de sânge pe față. Captură video: Youtube / Apparizioni Madonna di Trevignano

„Dragi copii, a venit momentul și timpul să alegeți”, a spus femeia. „Vă cer vouă ca o mamă îndurerată: alegeți-l pe Dumnezeu. Copii, ațele întunericului se strâng în jurul vostru”.

Două zile mai târziu, investigatorul privat Andrea Cacciotti le-a spus jurnaliștilor italieni că a depus o plângere la poliția locală și la biroul procurorilor din orașul portuar din apropiere, Civitavecchia, din cauză că „prea mulți oameni simt că au fost înșelați”.

Un pelerin i-a donat femeii 123.000 de euro. „La început, am crezut-o, dar mai târziu m-a făcut să-mi fie frică”

Un bărbat care a cunoscut-o pe Scarpulla în 2016 a povestit pentru La Repubblica cum el și soția lui au donat 123.000 de euro fundației femeii. „Amândoi eram bolnavi, aveam încredere în ea, a fost o greșeală scandaloasă”. O altă persoană înșelată de Scarpulla a spus: „La început, am crezut-o, dar mai târziu m-a făcut să-mi fie frică”.

Scarpulla ar fi fost zărită în timp ce își încărca mașina cu bagaje și părăsea Trevignano Romano joia trecută. Unii spun că a fugit în străinătate sau în Sicilia, alții că femeia caută să se ascundă într-o mănăstire.

statuie-fecioara-maria4
Locul în care sute de pelerini se strângeau lunar pentru a asculta mesajele care Scarpulla pretindea că îi erau transmise de Fecioara Maria. Captură video: Youtube / Apparizioni Madonna di Trevignano

Un mesaj de pe site-ul ei spune că întâlnirile cu credincioșii sunt „suspendate temporar”.

Avocata ei, Anna Orlando, a spus că clienta sa este în vacanță. „Ăsta este senzaționalism cu orice preț”, a spus Orlando pentru Corriere della Sera. „Vânătoarea de vrăjitoare este în plin avânt și nimeni nu pare dispus să descopere adevărul. Tot ce pot să zic este că ne vom apăra.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri